jaykay

Direktlänk till inlägg 17 januari 2014

Härmar Pinchos!

Av Karlqvist - 17 januari 2014 21:40

Hej hej!


Skönt med fredag idag! Imorgon åker vi en sväng till Leksand och städar lite utrymme för våra kartonger. Men innand det har vi en filmkväll. Vi har precis ätit minihamburgare, vi försökte härma de som finns på restaurangen Pinchos och det blev väldigt likt tycker vi. I både smak och utseende! Miniburgare med syltad rödlök och chévreceme!


   

 

Ingridienser:

Hamburgare

500 g nötfärs 
1 st pressad vitlöksklyfta
st äggulor 
msk vatten  
1 msk chilisås 
Salt, efter smak 
Svartpeppar, efter smak 

 

Hamburgerbröd

25 g smör 
2.5 dl mjölk (3%) 
25 g jäst 
2 msk olivolja 
0.5 tsk salt 
1.5 tsk strösocker 
6-7 dl vetemjöl 
sesamfrön, svarta och vita 

 

Inlagd rödlök (Lägg in 24 timmar innan)

3 rödlökar

2 dl ättiksprit (12 %)

1 dl vatten

2 1/2 dl socker

1/2 dl salt


Chévrecreme

1 tsk honung

1 dl creme fraiche lätt

150-200g chévreost


Gör såhär:

Rödlöken

Minst 24 timmar innan serering

Skala och skär rödlöken i tunna skivor.

Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt i en kastrull.

Häll lagen över löken. Låt svalna och ställ i kylen minst 24 timmar.

Detta kan göras i god tid eftersom den håller länge.


Hamburgebröden

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt.

Smula ner jästen.

Tillsätt oljan, saltet och sockret.

Arbeta in mjölet, börja med ca 5 dl och arbeta in resten tills det blir en smidig deg.

Låt jäsa i bunken i ca 30 minuter.

Ta upp degen och forma små bollar (degen räcker till ca 30 små hamburgerbröd, så frys in dem som blir över).

Rosta sesamfröna.

Doppa ovansidan på varje bulle i fröna och låt jäsa i ca 15 minuter på smord plåt.

Lägg ett bakplåtspapper och en plåt ovanpå bullarna (så att de jäser på bredden och inte på höjden).

Låt jäsa i ytterligare ca 30 minuter.

Värm ugnen till 250 grader.

Grädda bröden i 6-7 minuter.

Låt svalna under bakduk.

 

Hamburgaren
Blanda nötfärsen med vitlöken, äggulorna och vattnet.

Blanda i chilisås och smaka av med salt och peppar.

Forma tio små burgare och stek dem i panna.

 

Chévreremen

Skär av kanterna från chevren och mixa osten i matberedare (eller köp chévre i mjuostformat), och tillsätt creime fraichen lite i taget så att inte cremen blir för lös. 
Tillsätt honungen och blanda alltsammans till en slät smet.

 

Må väl!

Josefin

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Karlqvist - 22 december 2013 19:08

Dagens aktivitet för mig (Josefin) och Johanna har varit julgodis med kussarna! Ett recept var och ett otroligt sammarbete har resulterat i massor av gott!   Här kommer några bilder från dagens pyssel:              God Jul!  Önskar...

Av Karlqvist - 8 december 2013 15:10

Här uppe i norrländska Mellansverige är vi de enda som har fransk balkongbelysning! Heja oss och heja ljus i mörkret!      Må väl! Josefin   ...

Av Karlqvist - 27 november 2013 21:54

En arbetkamrat till mig och Edvin tipsade om ett ställe som skulle ha STORA pizzor, han hävdade att en pizza räckte till hans familj med två barn + två matlådot till dagen efter + kvällsmat till barnen. Vi var skeptiska till detta men oj så fel vi ha...

Av Karlqvist - 23 november 2013 21:27

Idag har vi haft storstädning här i Sandviken så jag har passat på att ta lite bilder på hur vi bor.    Vi börjar med köket som har en mycket speciell guldvägg...      Nyinhandlade grå tallrikat till lördagsdukning!     Sovrummet,...

Av Karlqvist - 13 november 2013 20:25

Hej svej! Hoppas att alla mår bra! Nu har jag precis ätit en underbart god middag bestående av inget mindre än egengjorda tortellini. Pasta med fyllning, det var lättare än jag trott men lite jobbigt att kavla ut all pastadeg så tunnt. Hur som helst,...

Presentation


Tjäna! Vi är ett syskonpar med skilda intressen. Helt enkelt kompletterar vi varandra!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards